kvallottning på söndag!

Missa inte Em-kval lottningen på söndag! såhär skriver www.fotbollssupporter.se
Och om sverige och danmark kommer i samma grupp, som antagligen hela sverige längtar efter!
Då jävlar!

Herr: Inför EM-kvallottningen på söndag

På söndag lottas kvalet till EM 2012, som avgörs i Polen/Ukraina. Lottningen äger rum i Warszawa och sänds direkt i TV4 med start 11.30.

SvFF representeras på plats av ordförande Lars-Åke Lagrell, generalsekreterare Mikael Santoft, landslagschef Lars Richt, players manager Marcus Allbäck och informationschef Jonas Nystedt. Förbundskapten Erik Hamrén befinner sig i Spanien på turnering med Rosenborg, och finns därför inte med vid lottningen.
Lottningsceremonin ska starta 12.00, och beräknas vara klar 12.45.

Kvalet till EM 2012 kommer att avgöras i nio kvalgrupper, där gruppsegrarna och den bästa tvåan är klara för EM. Övriga åtta grupptvåor gör upp i play-off om återstående fyra platser. Arrangörsländerna Polen och Ukraina är direktkvalificerade.

Följande gäller i lottningen:

- UEFA:s samtliga 53 medlemsländer deltar i EM. De två arrangörsländerna är direktkvalificerade - övriga 51 länder kvalar.

- Sex kvalgrupper (A-F) innehåller 6 lag, tre kvalgrupper (G-I) innehåller 5 lag.

- Länderna inom respektive kvalgrupp har efter lottningen 30 dagar på sig att enas om ett spelprogram för gruppens matcher. I de fall ingen överenskommelse kan nås, så går UEFA in och lottar spelordningen (med viss hänsyn till väderförhållanden).

- De 51 kvallagen har seedats i sex potter (seedningsgrupp 1-6, se nedan). Seedningen är gjord efter resultaten i VM 2006 (kval+slutspel, viktas 20%), EM 2008 (kval+slutspel, viktas 40%) och VM 2010 (kvalet, viktas 40%).

- Lagen i pott 6 placeras ut först i grupp A-F, därefter lagen i pott 5 i grupp A-I, och så vidare. De högst seedade lagen dras alltså sist.

- Särskilda förbehåll: Armenien och Azerbajdzjan skall inte lottas i samma grupp. Ryssland och Georgien skall inte lottas i samma grupp. Sker detta under lottningen så flyttas det dragna laget till nästa "tomma" grupp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0