22-åriga Amit Kajla kunde inte jobba på fängelse

De intagna ringde på henne konstant. Jobbarkompisarna pratade skit om henne öppet. Och chefen ignorerade henne. Till slut tvingades 22-åringen säga upp sig – för att hon var för snygg.

Amit Kajla från engelska Wolverhampton var glad och förväntansfull när hon började det nya jobbet på Brinsfords ungdomsfängelse utanför Birmingham, i juli 2007.

Men redan första veckan på jobbet fick hon förklarat för sig att hon borde söka sig någon annanstans. Kollegorna kommenterade hennes smink. Sa att det var opassande att måna om sitt yttre. Och påpekade att hon var för trevlig mot de intagna.

”För sexig”

Gliringarna fortsatte. Om hon rättade till fängelseuniformen fick hon höra att hon försökte vara sexig för internerna. Om fångarna ringde för att be om något så berodde det på hennes utmanande attityd. Att hon tidigare hade arbetat under en längre tid på ett annat fägelse i brittiska Shrewsbury och lämnade jobbet med goda referenser spelade ingen roll. Kollegorna – och chefen Lee Hastings – hade bestämt sig för att Amit Kajla skulle bort.

”Dum liten flicka”

Hastings skrek åt henne framför de intagna, och kallade henne ”en dum liten flicka som inte vet någonting”.– Det gick så långt att jag inte kunde sova på nätterna för jag mådde så dåligt, säger hon enligt Jyllandsposten. Den unga kvinnan försökte med att ändra klädstil och smink, men efter sex månader gav hon upp och lämnade in sin avskedsansökan. – Jag klarade inte att stå emot längre, säger hon enligt Jyllandsposten.

I går dömdes fängelseledningen för oskälig uppsägning och för diskriminering på grund av kön och ung ålder.” Det finns bevis för att Lee Hastings handlat på samma sätt mot andra kvinnor också”, skriver domstolen i sin dom. Hur mycket kvinnan får i skadestånd är ännu inte bestämt.



källa: http://www.aftonbladet.se/wendela/article5804891.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0